27. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKA eitab Tartu mnt kinnistute võõrandamise plaani

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) teatas, et kooli eesmärk on rajada oma Tartu maantee 1 ja 5 asuvale kinnistule uus õppehoone, millest lähtuvalt ei ole koolil kavas Tartu maantee kinnistut ega selle osi võõrandada.

EKA lükkab ümber haridusministri Jaak Aaaviksoo eksitava väite valitsuse pressikonverentsil, kus ta sõnas, et EKAl on sõlmitud eelleping maa võõrandamise kohta.

"Eesti Kunstiakadeemial ei ole sõlmitud ei eellepingut ega lepingut, vaid ühiste kavatsuste protokolli, mis sätestab EKAle ühe alternatiivina võimalikku koostööd eraõigusliku ettevõttega parkla rajamisel. EKA on uue õppehoone projekti kavandamisel lähtunud endise haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase 22.05.2008 saadetud ettepanekust kaaluda lisaks rakendusüksuse Archimedese vahenditele ka muid rahastamisallikaid," teatas akadeemia.

16. jaanuaril aset leidnud kohtumisel Haridus- ja teadusministeeriumis lepiti kokku, et moodustatakse kahepoolne komisjon, kelle ülesandeks on analüüsida EKA uue õppehoone finantseerimiskava. Oleme avatud ministeeriumiga koostööks, et leida parim lahendus uue õppehoone rajamise eesmärgi realiseerimiseks, teatas EKA:

EKA ei ole akadeemia teatel sõlmitud ei eellepingut ega lepingut, vaid ühiste kavatsuste protokolli, mis sätestab EKAle ühe alternatiivina võimalikku koostööd eraõigusliku ettevõttega parkla rajamisel.  EKA on uue õppehoone projekti kavandamisel lähtunud endise haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase 22.05.2008 saadetud ettepanekust kaaluda lisaks rakendusüksuse Archimedese vahenditele ka muid rahastamisallikaid.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785