26. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ehitusliidu juht: hirm takistab eestlaste probleemide lahendust

Äripäeva ehitusuudised.ee uuris Soome ehitusettevõtjate liidu juhilt Matti Harjuniemilt, kuivõrd teadlikud on nad probleemidest eestlastest töötajatega ning mida on selleks ette võetud.

Harjuniemi mainis, et nad on probleemist teadlikud ning tegelevad ka lahenduste otsimistega. "Me oleme probleemidest Eesti ehitustööliste ja -ettevõtetega teadlikud juba 15 aastat, kuid väga raske on teha nendega koostööd. Tundub, et Eesti ettevõtted ei soovi koostööd teha ning töötajad lihtsalt kardavad," kommenteeris Harjuniemi olukorda.

Uurivad ajakirjanikud leidsid, et tosin Eestis tööjõuvahendusega tegelevat ja Soome töökäsi lähetavat firmat petavad vahendatavaid ehitusmehi.

25. jaanuaril lahkas Soome Yle TV saade "Silminnäkija" (toim Pealtnägija)  probleemi, mis on seotud eestlastest töötajatega Soomes. Probleeme on igas valdkonnas, kuid üks peamisi sektoreid, kus tööd tehakse ning esineb palju probleeme, on ehitus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785