Autor: Rainer Saad • 20. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska hindab oma varasid Eestis alla

Põhjamaade suurim ehitusfirma Skanska AB teatas, et hindab alla oma varasid ja kinnisvara 30 miljoni Rootsi krooni võrra, suurem osa allahindlustest tuleneb Eesti tegevusest.

Skanska hinnangul on Soome üksuse juhtkonnas läbiviidud ümberkorraldused tähendanud kontsernile 350 miljoni Rootsi krooni suurust kulu neljandas kvartalis. Sellest 320 miljonit Rootsi krooni moodustavad kommertspindade ehitusprojektide allahindamised ja provisjonid Soomes ja Eestis. 30 miljonit Rootsi krooni annab maa ja varade allahindlus peamiselt Eestis, kirjutab BNS.

Skanska Soome üksuse juhtkonna läbiviidud ümberkorraldused tähendavad kontsernile 350 miljoni Rootsi krooni suurust kulu neljandas kvartalis. Sellest 320 miljonit Rootsi krooni moodustavad kommertspindade ehitusprojektide allahindamised ja provisjonid Soomes ja Eestis. 30 miljonit Rootsi krooni annab maa ja varade allahindlus peamiselt Eestis.

Norra üksuse restruktureerimine ja ülevaatamise tulemusena on neljandas kvartalis tehtud allahindlusi ja provisjone 170 miljoni Rootsi krooni jagu.

Täpsemat teavet neljanda kvartali kohta lubab Skanska oma 8. veebruaril avaldatavas aastaaruandes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785