Autor: Raivo Sormunen • 20. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvo Nõges: Arco Varas on muudatusi vaja

Arco Vara üks suuremaid investoreid Arvo Nõges tunnistab, et börsifirmas on muudatusi vaja, kuid ei soostunud täna veel ütlema, kas ta nõukogu liikmete vahetamisettepanekut aktsionäride erakorralisel koosolekul toetab.

„Üritan asja rohkem läbi mõelda ja otsustada kindlasti koosoleku ajaks. Muudatusi on vaja, sellega olen nõus,“ märgib kinnisvaraarendaja suuruselt neljas aktsionär, kellele kuulub firma Gamma Holding kaudu 9,5% Arco Vara aktsiatest. Nõges loodab samas, et nõukogu liikmete vahetusest oleks Arco Varale abi. „Osal pakutavatel inimestel on rohkem kinnisvaraalaseid kogemusi kui osal neist, keda tagasi tahetakse kutsuda.“

Aktiivne investor ja kinnisvaraarendusega tegelev ärimees ei välista ka enda jõudmist kunagi börsifirma nõukogusse. „Hetkel pole ka minust suurematel aktsionäridel veel kohalolu nõukogus. Äkki jõuab kunagi järg ka minuni,“ on vastus küsimusele, kas Nõgesel endal pole huvi Arco Vara nõukogusse pääseda.

10. veebruaril toimuval Arco Vara erakorralisel koosolekul pannakse börsifirma aktionär Baltplast OÜ nõudel hääletusele nõukogu liikmete Ragnar Meiterni, Aare Targa ja Kalev Tanneri tagasiastumine ning uute liikmete Toomas Tooli, Aivar Pilve ja Stefan David Balkini ametisse valimine.

Eile tõusis Arco Vara aktsia veidi üle 3000eurose käibe juures 14,9%, tasemeni 2,55 eurot. Täna pole aktsiaga Tallinna börsil veel tehinguid tehtud ja väärtpaberi parim ostunoteering on langenud tagasi 2,25 euro juurde.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785