23. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Ehitus: võidab see, kes kiirelt reageerib

2012. aastal võidab see, kes suudab kiiresti reageerida turu trendidele, kinnitas AS Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben ja lisas, et valmis tuleb olla kõigeks. 

"Valmis tuleb olla sisuliselt kõigeks, sest sisendhinnad võivad liikuda nii üles kui ka alla. Oht on, et  CO2-hangete üheaegne teostamine võib hetkeliselt üles visata mõnede tööliikide hinnad," rääkis Roben.

Ehitusettevõtete mälestused 2011. aastast on tema sõnul üpris mustad. Sisendhinnad tõusid oodatust tunduvalt kiiremini, mille tulemusena on ehitusettevõtted sel aastal objektide ehitamisele peale maksnud.

"Rõõmustab kindlasti, et ehitusturg on selle aastaga korrastunud, alapakkumiste hullus on lõppenud, pakkumisi tehakse hinnatasemelt, mis võimaldab ka töid lõpuni teha. Rõõmustab ka see, et RKAS on CO2-hangetele hoo sisse saanud. Kurva poole pealt torkab silma see, et mõned ametnikud on valinud igaks juhuks mitteotsustamise tee. Põhimõttel, et kui ei tee, ei juhtu ka midagi," sõnas Roben ja arvas, et avalikkusel võiks olla rohkem huvi teada saada, kui palju selline mitteotsustamine riigile lõpuks kahju toob. 

Ämbrite kolinat on Merko juhi sõnul olnud kuulda nii koolimajade kui muuseumide töömaalt. "Kindlasti ei lähe plusspoolele ERMi hanke ebaõnnestumine ja selle põhjuseks ehitajate kollektiivse ahnuse toomine," märkis ta.

 Merko eesmärk number üks on taastada ettevõtte kasumlikkus, tihedalt kannul on rahavoogude täpne planeerimine ja likviidsuse hoidmine. "Kui sellega kaasneb ka käibe ja turuosa kasvatamine, on tore, aga omaette eesmärk see pole. Merko Ehitus tegutseb praegu kõikides ehitusvaldkondades ja selliselt kavatseme jätkata ka 2012. aastal," kinnitas Roben.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785