Autor: Kadrin Karner • 19. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallis kinnisvara otsib ostjaid välismaalt

Eesti ärimehed Alexander Kofkin ja Mart Lajal üritavad maailmakuulsas oksjoniportaalis sothebyrealty.com müüa oma luksuslikku kinnisvara.

Neist kõige kallimaks võib praegu nimetada Kiili vallas asuvat Sausti mõisa, mille eest küsitakse 8 miljonit eurot. Sausti mõisa omanik Mart Lajal ei soovi mõisa

müüki kommenteerida. Küsimusele, miks ta mõisa müüb, vastab Lajal, et ei pea sellele küsimusele vastama. Mõisaomanik märgib vaid, et kogu info, näiteks mõisa hind, on internetis avalik ning temal pole midagi lisada. Lajal oli sel sügisel ilmunud Äripäeva rikaste edetabelis 350. kohal. Tema varanduse väärtuseks hindas Äripäev 5,6 miljonit eurot. Avalike registrite andmetel on osalus Saustimõisas Lajali üks suuremaid varandusi. Mõisa kaas omanik on Merilyn Lajal.

Mart Lajal oli aastaid tööriistu ja seadmeid müüva Mecro ehk Stokkeri jaeketi väikeomanik. 2007. aastal müüs ta 25% suuruse osaluse suuromanik Ando Aronile. Tehingu hind oli Äripäeva andmetel 88 miljonit krooni. Praegu tegeleb Mart Lajal sportmootorrataste ja nende varuosade müügiga. Ta on ka juhtinud Eesti motokrossi meeskonda AKR KTM Racing.

Oksjoniportaalis kahte maja müüv Alexander Kofkin ei taha samuti müümise põhjust avaldada. Ka Kofkini ettevõtete Konga Invest ja Maranello Vara juhatuse liige Peedu Zeiger jääb napisõnaliseks. “See on ju normaalne äritegevus, et ostetakse ja müüakse,” vastab Zeiger küsimusele, miks Kofkin oma kalli kinnisvara müüki pani ning lisab, et aja jooksul investorite ärifookused ikka muutuvad.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785