Autor: Mariliis Pinn • 12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kipskarbile tormi ei joosta

Korteriostjad on üle saamas tuliuue elamu vaimustusest. Samas on kinnisvara ost uude majja riskivabam javanade majade puhul tuleb hästi teada arendaja ja ehitaja tausta.

Metro Capital renoveerib Kadriorus nn Burmani maju, millest üks on valmis, teises tööd käivad. Firma juhatuse esimehe Ain Kivisaare sõnu andis klientide suur huvi kindluse majade kordategemiseks. “Vana ajaloolise maja kordategemine on kallim kui uue maja ehitamine. Samas korterite ettemüük on läinud hästi,” lisas ta.

Vanemate hoonete vastu tunnevad huvi välismaalased.

“Palju on soomlasi. Tegu on arhitekt Karl Burmani juugendstiilis majadega ja samas stiilis maju on palju ka Helsingis,” ütles Kivisaar ja lisas, et ka eestlased on hakanud väärtustama vanu hooneid.

Korteri ostmine uude hoonesse on riskivabam. “Vanasse majja korteri ostmine on natuke nagu kotis põrsa ostmine. Peab väga hästi arendaja ja ehitaja tausta teadma,” ütles Kivisaar.

Domus Kinnisvara Elamispindade osakonna juhi Martti Juse sõnul eelistavad ostjad heas korras kortereid ja suurt huvi tuntakse näiteks Kalamajas renoveeritud puumajade vastu. “Need on küll üldiselt väiksema ruutmeetrite arvuga, aga samas ei ole nad tüüpkorterid, renoveerimise käigus on kaasajastatud kõik kommunikatsioonid ja tegemist on väiksemate kortermajadega, kus vähem elanike ja rahulikum,” ütles Juse ja lisas, et renoveerimine tähendab tavaliselt ka kulude kokkuhoidu, kindlasti küttelt.

Loe pikemalt tänase Äripäeva kinnisvara rubriigist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785