12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiasäästu direktiivid palkmaja ehitusel jalus

Masintoodetud palkmajade ja puitkarkassmajade tootja Mountain Loghome OÜ juhatuse esimehe Andres Minni sõnul on ettevõtteil, kes mingil välisturul juba tegutsevad, oluline hoida suhteid, kuna uute partnerite leidmine on kallis ja kurnav ettevõtmine.

„Kui aga otsitakse uut koostööpartnerit, peaks see olema samas gabariidis kui otsija-firma. Rääkides palkmajadest, tuleks turundusraha suunata EL-välistesse riikidesse, kus energiasäästu direktiivid ei ole veel „tapnud“ võimalust palkmajale ehitusluba saada,“ soovitas Minn.

Mountain Loghome peab oma trumbiks arhitektuuriliselt edevaid ja keeruliste konstruktsioonidega ehitisi. „Nendega oleme kõikjal maailmas konkurentsis. Standardlahendustega lööme ilmselt läbi ainult Jaapanis, seal on aga kvaliteedinõuded väga kõrged,“ märkis Minn.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785