2. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Hausi korterite hinnaindeks näitab 1,4% tõusu

Ober-Hausi Kinnisvara korterite hinnaindeks näitab, et 2011. aasta novembris tõusis keskmine pinnaühiku hind võrreldes eelmise kuuga 1,4%, Tallinna keskmine pinnaühiku hind aga langes 1,2% 1070-le eurole ruutmeetri eest.

Linnaositi oli Kesklinnas keskmine ruutmeetri hind võrreldes eelmise kuuga 2,0% madalam, seevastu Lasnamäel 2% ja Mustamäel 7,5% kõrgem. Tartus oli keskmine ruutmeetri hind võrreldes eelmise kuuga 5,9% kõrgem ja Pärnus 3,4% madalam.

12 piirkonna summeeritud korteriomandite tehingute arv kasvas selle aasta novembris oktoobriga võrreldes 4%, samas eelmise aasta novembriga võrreldes vähenes 8,5%, kokku toimus 758 korteriomandi tehingut. Võrreldes 2010. aasta novembriga on kaalutud keskmine pinnaühiku hind tõusnud indeksi järgi 8,5%, kuid on turu absoluutsest tipust 2007. aasta kevadel 39,6% madalam.

Käesoleva aasta üheteistkümne kuuga on vaadeldavates piirkondades tehtud kokku 3% vähem ostumüügitehinguid kui eelmisel aastal sama ajaga, sh. Tallinnas 2,5% vähem.

Hinnaindeks baseerub Maa-ameti avalikul statistikal ja katab eraldi kõiki Tallinna linnaosasid, lisaks Tartut, Pärnut, Jõhvit ja Narvat (kokku 5 linna) ning võtab arvesse, et eri piirkondades tehakse erinev arv tehinguid. Indeksi presenteerimise alguspunktiks on jaanuar 2004.

 

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785