18 november 2011
Jaga lugu:

Aasta Tehasemaja 2011: Kodumaja korterelamu Oslos

Eile kuulutati välja Aasta Tehasemaja 2011 võitja, milleks osutus Norra pealinnas Oslos asuv Kodumaja ASi seitsmekorruseline korterelamu. 

Käesoleval aastal esitas tehasemaja konkursile oma toodetud maja kokku viis ettevõtet. Esitatud objektidest kolm paiknesid Eesti puitmajatootjate suurimal sihtturul Norras ja kaks kodumaal Eestis.

Konkursi eestvedaja ja Eesti puitmajaklastri juhi Elari Kivisoo sõnul peituvad võidutöö tugevad küljed lisaks arhitektuurile ka insenertehnilistes lahendustes. "Moodulmaja tootmisel ja püstitamisel on arvestatud rangete maavärinakindluse, energiasäästlikkuse ja tulepüsivuse nõuetega, millele vastavus saavutati läbi valdkonna ekspertide rahvusvahelise koostöö,“ rääkis Kivisoo.

Konkursi võitnud tehasemaja näol on tegemist kolmest majast kokku 33 korterist koosneva moodulmaja projektiga, kus kokku 33 korterit. Hooned asuvad Oslos aadressil Christian Krohgs Gate 39.  Seitsmekorruseliste elamute kaks esimest korrust sisaldavad garaaže ja äripindu ning need ehitati ehitusplatsil raudbetoonist.  Viis ülemist korteritega korrust ehitati Kodumaja majatehase poolt Tartus olevas tehases toodetud puitkarkassil ruumelementidest.

Korterelamu valmis 2011. aastal koostöös arhitektibürooga FuthArk Arkitekter.

Žürii valis tehasemaja konkursil teisele kohale Seve Ehituse AS-i kolmekorruselise puitkarkassil eramu Norras ja kolmandale kohale EstNor OÜ palgist ja puitkarkassist kombineeritud kahekorruselise eramu, mis asub samuti Norras.

Eesti tehases toodetud puitmaja tunnustav tiitel anti tänavu teistkordselt välja juba üheksandat aastat aset leidnud arhitektuurikonkursi „Aasta Puitehitis“ raames. Mullu pälvis Aasta Tehasemaja 2010 tiitli Pärnumaal, Sauga vallas asuv Tammiste lasteaed, mille teostas AS Matek.

Konkursi korraldasid Eesti Puitmajaliit, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ja Puuinfo. 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee