11. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikelinna kinnisvaraostja otsib odavat

Ehkki Raplamaal on kasvanud huvi kallimate majade ja elamumaade vastu ning ka Kuressaares nõutakse heas seisukorras kortereid, eelistab väikelinna kinnisvaraostja üldiselt odavat vara, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.  

Jõgeval on tänu oluliselt langenud hinnatasemele turg aktiivsemaks muutunud. Korterite müügiperiood on küll pikk ja lõplik hind reeglina omaniku oodatust madalam, kuid tehingud siiski toimuvad. Üüriturg on praktiliselt olematu, pigem seisavad korterid tühjana.

Viljandi turg on jätkuvalt aktiivne, ostetakse valdavalt keskmisest odavamat kinnisvara, kuid oktoobris tunti huvi ka kallimate maamajade vastu. Jätkuvalt on aktiivne üüriturg. Suurenenud on huvi Viljandis ja linna lähedal asuvate ärimaade vastu.

Jõhvis on seoses erinevate suuremahuliste ehitustöödega jätkuvalt suur huvi üürikorterite vastu. Ettevõtjad planeerivad tulevast laienemist hoolsamalt ette ja otsivad võimalust äripindu osta, põhjuseks pakutavate varade madal hinnatase.

Paide üüriturg oli jätkuvalt aktiivne, nõudlus ületas pakkumist.

Müügiturul olid eelistuses korterid hinnavahemikus 10 000-15 000 €. Üha rohkem ollakse valmis kasutama ostmisel ka pangalaenu. Huvi tuntakse ka elamiskõlbulike eramute vastu.

Kuressaares suurenes oktoobris huvi heas seisukorras korterite vastu. Jätkuvalt otsitakse mereäärseid talukohti.

Rapla soovitakse jätkuvalt osta ja üürida odavamaid ahjuküttega kortereid, ent  viimasel ajal on oluliselt kasvanud huvi ka kallimate majade/majaosade ja elamumaade vastu. 

Rakveres oli oktoober väga vaikne, huvi tuntakse väga odavate objektide ja pankrotivara vastu, samuti on aktiivne üüriturg.

Haapsalus muutus kinnisvaraturg oktoobris loiumaks, teatav huvi püsis soodsate renoveerimist vajavate korterite vastu, korterite üüriturg oli aga jätkuvalt aktiivne.

Võrus on huvi korterite vastu suur. Ka odavamad majad leiavad mõistliku aja jooksul ostja, kuid nende pakkumisi on vähe. Äripindade üüriturg on olnud keskmisest aktiivsem.

Valgas toimib ainsana väikelinnadest eluruumide üüriturg.

Põlvas on turg oluliste muudatusteta, endiselt on parim kaup maatulundusmaad, seda nii hoonestatud kui hoonestamata kujul.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785