8. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraturg ootab "kreeka pähkli avamist"

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on kinnisvaraturg praegu ooterežiimil ning jälgib arenguid maailma majanduses.

"Suve lõpus toimunud hinnatõus ja tehinguaktiivsus püsima jäänud ning ostjad on äraootaval seisukohal – kuidas avatakse Kreeka pähkel ja mis saab maailma majandusest üldiselt. Teisest küljest annavad pangad praegu palju laenuraha peale ja hoiavad seeläbi turgu aktiivsena," arutles Vahter. Värskelt alanes ka kuue kuu Euribor, mis teeb laenuraha veel odavamaks.

Tallinnas langes korterite keskmine ruutmeetri hind oktoobris võrreldes eelnenud kuuga kolm protsenti - 1082-le eurole. Võrreldes möödunud aasta oktoobriga oli keskmine pinnaühiku maksumus tänavu aga üheksa protsenti kõrgem, analüüsib 1 Partner.

Oktoobris tehti pealinnas kinnisvaraga 808 ostu-müügitehingut kogumaksumusega 59 miljonit eurot. Mullu sama ajaga võrreldes tehti tänavu 21 protsenti enam tehinguid neljandiku võrra suurema kogumaksumuse eest. Kalleim korter müüdi Tallinnas oktoobris hinnaga 668 000 ja odavaim 834 euro eest.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas oktoobris 29, mis on 9 võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 710 000 ja odavaim 1567 euro eest. Oktoobris müüdid 12 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on kahe võrra septembrist enam. Kalleim krunt müüdi 158 000 ja odavaim 42 500 euroga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785