3. november 2011

Saarlased arendavad arukaid tänavavalgusteid 

Ettevõtluskonkursi “Ajujaht” ühes saarlaste projektgrupis lööb kaasa ka eksmaavanem Toomas Kasemaa, kes aitab luua ennekõike omavalitsustele mõeldud intelligentset tänavavalgustussüsteemi.

Projekti “Nutikas LED kilomeeter” eesmärk on välja töötada intelligentsed, energiat säästvad valgusdioodidel (LED) tänavavalgustuslambid ja seda toetav juhttarkvara. Lambid on mõeldud rahulikuma liiklusega linnaosade tänavatele, kergliiklusteedele või paneelmajade sisehoovidesse, vahendab Meie Maa.

Arhitekti ja disaineri Taavi Kuninga ning elektroonik Argo Kasemaa kõrval kuulub projektgruppi ka viimase vend, endine Saare maavanem Toomas Kasemaa. Kasemaa sõnul tähendab uus lähenemine, et investeerida tuleb valgustitesse, kus kasutusel LED-lambid ja teha need juhitavaks ehk siis teatud tingimustes põleb valgusti näiteks 30- või 50-protsendilise võimsusega, aga inimese lähenedes annab andur signaali ja valgusti hakkab heledamalt põlema.

Valgustisüsteeme saaks Kasemaa sõnul hakata tootma kas või Kuressaares Enerpointis, mis samuti selle valdkonnaga tegeleb. 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688