2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma Arhitektuurifestivalile pääses viis Eesti hoonet

Hispaanias Barcelonas tänasest reedeni toimuva Maailma Arhitektuurifestivali (WAF) põhiprogrammi pääses tänavu koguni viis eesti arhitektide osalusel kavandatud hoonet.

WAFi eelvoorus osales tänavu 362 arhitektuuri- ja inseneribürood 59 riigist. Kokku registreeriti 704 ehitist või kavandamisel olevat projekti. Eelvoorus valis festivali žürii välja 284 objekti, millest koguni viis on valminud või valmimas eesti arhitektide käe all, teatas Eesti Arhitektuurikeskus.

Eesti arhitektuuribüroodest osutus eelvoorus edukaimaks Salto AB, kellelt valiti festivali põhiprogrammi nii Põhuteater kui Sõmeru keskusehoone.

Arhitektuuribüroo Pluss on WAFil esindatud semi-autonoomse klaasseintest leiliruumiga, mis paikneb ühel Eesti saarel.

Martin Aunini (EA Reng) kavandatud hoonetest esitletakse WAFil eksklusiivset Musta maja Tallinnas Nõmmel.

Tulevikuprojektide kategoorias, kus võistlevad veel ehitamata hooned, on üheks osalejaks Bjarke Ingels Groupi (Taani) ja Allianss Arhitektide ühistöös kavandatav Tallinna uus raekojahoone.

WAFi põhiprogrammi pääsenud arhitektuuribürood esitlevad oma projekte täna ja homme ning kandideerivad erinevates kategooriates Maailma Arhitektuurifestivali auhindadele. Festival kulmineerub reedel maailma parima ehitise valimisega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785