27. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töömehe surm tõi ehitusfirma juhile tingimisi vangistuse 

Harju maakohus tunnistas eile ehitusfirma juhi süüdi noore töömehe surmaga lõppenud tööõnnetuses ja mõistis talle tingimisi vangistuse ning firmale rahalise karistuse.

Kohus tunnistas OÜ Xenium Arendus juhi Raimo Arvisto süüdi tööohutusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest inimese surma põhjustamises ja joobes juhtimises ning mõistis talle tingimisi kolmeaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga. Kohus mõistis tööõnnetuse süüdistuses süüdi juriidilise isikuna OÜ Xenium Arenduse ning määras firmale rahalise karistuse 200 000 eurot, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.    

Süüdistuse kohaselt tegi Arvisto firma Xenium Arendus mullu novembris töövõtulepingu alusel Lagedi alevikus Rae vallas Harjumaal vee- ja kanalisatsioonirajatiste ehitustöid.

Eelmise aasta 11. novembri õhtul tegid töömehed Jüri tee 18 juures vee- ja kanalisatsioonirajatiste ehitustöid pinnasesse kaevatud kaevandis, mille seinad olid toestamata. Enne ehitustöödele asumist Arvisto oma töömehi tööohutusalaselt ei juhendanud ega korraldanud neile väljaõpet ohutute töövõtete omandamiseks, märkis süüdistus.

Tööõnnetus juhtus öösel kella 2.50 paiku, kui 18-aastane Jürmo viibis üksinda kaevandis ning selle seinte pinnas vajus talle peale. Noormees sai varingus raske tervisekahjustuse ning suri sündmuskohal.

Kohus lahendas süüasja kokkuleppemenetluses.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785