17. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: Paides kahekordistus huvi kinnisvara vastu

Paides kahekordistus septembris huvi kinnisvara ostu ja üürimise vastu. Kui Jõhvis kasutatakse kõrgema hinnaga varade ostmisel ka pangalaenusid, siis Paides õnnestub kalli korteri müük vaid siis, kui ostja saab hakkama laenu võtmata, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Paide üüriturgu iseloomustab eelkõige kõrge nõudlus. Ostu-müügiturg on samuti aktiivne. Suurim huvi on 2-3 toaliste korterite osas. Reaalsed müügihinnad varieeruvad vahemikus 12 000-15 000 €. Kõrgemate hindadega korterite müük õnnestub eelkõige juhul, kui ostja ostab objekti laenu võtmata. Majade turg on väheaktiivne, sest enamasti pakub pank laenu vaid ostuks, aga mitte renoveerimiseks ning seetõttu loobuvad paljud ostjad tehingust.

Viljandis ja lähiümbruses tunti septembris rohkem huvi soodsamate hindadega majade ning kesklinnas asuvate korterite vastu. Mitmeid tehinguid tehti ka odavamas hinnaklassis suurema krundiga maamajadega. Üüriturg on endiselt aktiivne.

Rakveres on tekkinud huvi enampakkumistel olevate objektide suhtes. Jätkuvalt otsitakse üürikortereid, lisaks peredele otsivad üüripindu ka ajutiselt ehitustöölised.

Haapsalu kinnisvaraturg muutus loiumaks. Toimusid vaid üksikud tehingud, ehkki kuu viimane nädal on ostuhuviliste aktiivsuse järgi näidanud taas elavnemise märke. Jätkuvalt annavad tooni tehingud ilma pangalaenu võtmata.

Jõhvis kasutatakse taas kallimate varade ostmisel ka pangalaenusid. On tajutav, et teatud grupp elanikke on masust üle saanud ning saavad endale lubada koduvahetust. Aktiivsemaks on muutunud ka äripindade turg.

Rapla turg oli septembris aktiivne, suuremat huvi pälvisid korterid, mille hinnatase jäi alla 15 000 €.

Kuressaares tunti huvi ahiküttega korterite vastu. Samuti otsitakse üürikortereid, kuid neid on pakkumises väga vähe.

Võrus on veidi aktiivsem äripindade üüriturg, korterite ja majade osas on olukord stabiilne.

Valga kinnisvaraturu aktiivsus on mõnevõrra tõusnud, huviorbiidis endiselt tüüpkorterid ning aktiivsemalt tutvutakse ka taas eramutega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785