14. oktoober 2011

Uus Maa: septembris müüdi kinnisvara 147 miljoni euro eest

Septembris müüdi Eestis kinnisvara kokku 147 miljoni euro eest ning aasta lõikes on tegu senini teise tulemusega, selgub Uus Maa Kinnisvara turuülevaatest..

Kuigi sügishooaeg on aasta aktiivseim periood, siis võrreldes augustiga olulist tehingute arvu kasvu ja koguväärtuse tõusu ei toimunud. Maa-ameti andmeil tehti üle Eesti kokku 3076 kinnisvara ostumüügitehingut, mis on 2,2 protsenti rohkem kui augustis ning 61,6% enam kui jaanuaris. Möödunud aasta septembris toimus 2812 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis tähendab, et aastases võrdluses kerkis tehingute arv 9,4 protsenti.

Korterite keskmised ruutmeetrihinnad tõusid vaadeldavatest linnadest Pärnus, Narvas, Rakveres, Võrus ja Viljandis. Kogu suve väldanud üüribuum aga näitas septembris raugemise märke.

"Vaatamata soodsatele arengutele töötuse vähenemise ja palga kasvu osas, tasakaalustab laenu võtmise kasvu väliskeskkonna arengutest mõjutatud tarbija kindlustunde mõningane nõrgenemine. Inimestel on küll vajadus elamistingimuste parandamiseks, ka kinnisvara hinnatase on jõukohane, kuid ebakindlus majanduskeskkonna arengute suhtes hoiab laenukasvud mõõdukal tasemel," iseloomustab laenuturgu Swedbanki erakliendi finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukki.

2011. aasta esimese 8 kuuga on Eesti turu uute väljastatavate eluasemelaenude maht kasvanud 14%, kasvu toetab kinnisvarahindade tõus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688