Autor: Mariliis Pinn • 3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT plaanib Kalamajja linnavillade ehitust

Kalamajas pole piisavalt uusi kortereid ning lisaks valmivale 44 korteriga majale plaanib YIT Ehitus alustada linnavillade ehitusega. 

Uus-Kalamaja tänaval 2012. aastal valmivaid kortereid müüv AS YIT Ehituse maakler Kati Klaats sõnas, et müük edeneb hästi. “Müün 4-5 korterit kuus. Kui korteril on hea asikoht, siis see läheb kaubaks ja Kalamaja on hea asukoht.”

Klaats möönis, et ka näiteks Mustamäe korterid lähevad hästi, kuid neid ostavad teistsugused inimesed. “Kalamajja ostab elukoha inimene, kes teab, mida tahab, ja kellel on selleks vajalik finants.”

Lisaks YITi uutele majadele on veel paar uut arendust. AS YIT Ehituse uued majad valmivad alles tuleval aastal, ning kuigi vahepeal oli paberil müük varjusurmas, siis 44 korterist on 19-l juba uued omanikud olemas. “Inimestele peab piisama plaanist ja detailplaneeringust, sest Kalamajas pole piisavalt uusi korterid,” lisas Klaats.

Kalamajja ostavad kortereid noored pered. “Enamik müüdud korteritest on kolme-neljatoalised,” ütles Klaats. Samas on planeeritud palju ühetoalisi. “Siin oleme ehituse käigus natuke plaane korrigeerinud ja esialgselt plaanitust suuremaid kortereid ehitanud. Mõtlesime, et kesklinna lähedal ostetakse ühetoalisi investeeringuks, et neid tulevikus välja üürida, kuid ei läinud nii.”

Seetõttu on ehitajal kavas järgmisena ehitada Kalamajja  eriprojektiga maja, kus on ainult suured korterid. “Kutsume neid linnavilladeks. Suured üle sajaruutmeetrised neljatoalised korterid, millel on suur rõdu või veranda. Osa neist on läbi kahe korruse,” rääkis Klaats. “Nad tahavad privaatsust ning vaikust, madalaid maju, samas kesklinn on lähedal, aga linnaosal on oma hõng, mis noori peresid tõmbab.”

Klaatsi arvates on hinnad Kalamajas pigem tõusuteel.  “Kalamaja on kogu aeg olnud hinnatud ja näiteks mägedest eelistatum,” märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785