30. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paroc: Eesti turg sõltub Poolast ja Venemaast

AS Paroc direktori Kalev Kõnni sõnul sõltub Baltimaade ehitusmaterjalide turg suuresti Poola ja Venemaa ehitusturu ja ehitusmaterjalide turu käitumisest ehk nõudlusest.

"Eesti jääb siin oma väiksusega rataste vahele ja tegelikult ikkagi päris suur hulk ehitusmaterjalidest imporditakse Eestisse ning nii kui Venemaa ja Poola turud hakkavad "vedama", on väiksel turul "hing kinni"," rääkis Kõnn ning lisas, et hinda saab küsida vaid siis, kui on nõudlust ja võimekust kaupa tarnida.

Paroc on tema sõnul aastataguse prognoosiga, et materjalihinnad tõusevad keskmiselt 5%, suhteliselt hästi sammu pidanud.  "Tooterühmade (ehituslikud soojustusmaterjalid, tehnilised isolatsiooni materjalid ja Paroc paneelid) lõikes on väheseid erinevusi hinna muutuses, ent tootegruppide osas on kõikumised suuremad," märkis Kõnn.

Võrreldes eelmise aastaga on Paroci direktori sõnul tänavu ehituslike soojustusmaterjalide osas  nõudlus kasvanud tänu renoveerimisprojektidele fassaadi- ja katuse soojustusmaterjalide osas. "Samuti ka üldehituslike soojustusmaterjalide, põhiliselt nn. "kergete villade" osas on nõudluse kasv märgatav - üle 20%. Tehniliste isolatsiooni materjalide osas annavad kasvule hoogu energeetika objektide renoveerimine ja jõudsamat kasvu toodetest annavad võrkmatid ja torukoorikud," lisas Kõnn.

Paroc'i müügimahud,  seda nii rahalises kui ka mahulises väljenduses, kasvasid esimesel poolaastal mullusega võrreldes ligi 35%.

Eelmisel aastal kasvatas 1992. aastal Paroc Group OY AB tütarfirmana asutatud AS Paroc oma käivet võrreldes 2009. aastaga 11%. Tänavuseks aastaks on planeeritud sama suur kasv. Paroci müügitulu oli mullu 120 miljonit krooni, aasta varem 108 miljonit krooni. Kasumit teeniti 2010. aastal 5,3 miljonit krooni, 2009. aastal 8,2 miljonit krooni. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785