29. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitekt: TLPA-d peaks juhtima erialase haridusega inimene 

Tallinna linnaplaneerimise ameti (TLPA) juhataja ametikoht on linnaruumi jaoks väga oluline ning vajaks kindlasti erialase haridusega inimest, rääkis arhitektide liidu liige Margit Mutso.

"Ma olen absoluutselt veendunud, et selles ametis peaks olema inimene, kellel on kas arhitekti või linnaplaneerija haridus, neid koole, mis sellist haridust annavad, on mitmeid, äärmisel juhul sobiks sinna ka maastikuarhitekti haridusega inimene," ütles Mutso Delfile.

Arhitekt märkis, et linnaplaneerimine ja kommunikatsioonijuhtimine ei ole sama asi. "Business on küll üks osa, aga seal peab olema laiem pilk ja haridus, oskus näha linnaruumi tervikuna ja teadmine, mis on linnaplaneerimise eesmärk ja mõte," kõneles Mutso, lisades, et ta ei soovi kedagi alahinnata.

Mutso nentis, et linnaplaneerimise ameti juhataja töö on osalt kindlasti seotud majanduse ja suurte rahadega, mistõttu esmaspäeval tööd alustava Anu Halliku EBS-is õppimine tuleb kasuks.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785