27. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengikorter läheb kiirelt kaubaks

1Partner Kinnisvara üüripindade konsultandi Helen Silleri sõnul on osa Tartu üliõpilasi veel endiselt üürikorterite järjekorras ning sobivad pakkumised haaratakse turult endiselt päevaga.

Silleri sõnul oli 1Partneril septembri alguses üürikorteri järjekorras 70 üliõpilast, kes võtsid kõik vähegi sobivad pinnad lennult ära. “Üliõpilased on nõus maksma kuni 300 eurot kuus ning mitme peale võttes rohkemgi,” ütles Siller.

“Viimase paari aastaga on üürisoovijate arv üldiselt märgatavalt kasvanud ning suurenenud nõudlus on omakorda tõstnud hindasid,” ütles Siller ja lisas, et mullu sügisel 160 eurot maksnud üürikorteri eest küsitakse tänavu 220 ning 200-se eest nüüd juba pigem 300 eurot.

Üüripindade konsultandi hinnangul võivad hinnad peale üliõpilaste vajaduste rahuldamist veidi langeda. “Hinnamuutus ei pruugi portaalide pakkumishindades kajastuda, aga omanikud tahavad enne talve ja kommunaalkulude suurenemist oma vara välja anda ja on seetõttu paindlikumad,” märkis Siller.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785