27. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger: kvoodiraha tekitab ehitusturul anomaaliat

Ehitusettevõtja Andres Kogeri sõnul on Eesti ehitusturg väga kohanemisvõimeline, ent lisab, et ehkki 150 miljonit eurot saastekvoodiraha leevendab olukorda turul, võib see tekitada ka uue anomaalia.

"See raha tuli kahtlemata õigel hetkel ja turgutab turgu. Hea on ka see, et see 150 miljonit ei tule kahele-kolmele objektile, vaid ligi 500-le. Väga paljud väiksemad ettevõtted lahendavad oma probleemi ja aastaks on töö garanteeritud," rääkis Koger intervjuus ETV hommikuprogrammile "Terevisioon".

Tema sõnul on oht uuesti kraavi kukkuda, sest majade soojustamise näol on tegu suhteliselt spetsiifilise töölõiguga.

Seda, et riigil on raha kasutamisega kiire, mistõttu võib esineda ohtralt praaki, Koger ei usu. "Riik on nii palju targemaks saanud ja lepingud on karmimad ning pakuvad kindlustuskaitset," lisas Koger.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785