26. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Pärnus kaks korda aastas üürikorterite buum

Uus Maa Pärnu büroo nooremmaakleri Aivi Perendi sõnul on Pärnus iga poole aasta järel suurem nõudlus üürikorterite järele ning üha vähem ollakse huvitatud pikaajalistest üürnikest.

"Need korteriomanikud, kes said suvel lisaraha turistidele pakutavatest  suvekorteritest, ei istu ka talvel ilma teenistuseta. Augusti algul läks lahti uus buum seoses nõudlusega õppeperioodiks renditavate elamispindade järele. Kuu lõpu poole ületas nõudlus pakkumist," märkis Perendi. "Üha vähem ollakse huvitatud pikaajalistest üürnikest, kes aastaringselt üürivad ühe ja sama hinnaga," lisas ta.

Kui suvel tuli kesklinna renoveeritud 1-2-toalise korteri eest maksta ligi 300 eurot nädala eest, siis talvel elavad üürikorterite omanikud tagasihoidlikumalt, sest keskmine hind  kesklinnas jääb 250 euro juurde. Nõutuimad piirkonnad Pärnus on Perendi sõnul kesklinn ja Mai tänava piirkond. Suvel saab Mai piirkonnas korteri nädalaks 150-200 euro eest ning talvel korraliku renoveeritud ja möbleeritud korteri 200 euro eest kuus, millele lisanduvad kommunaalmaksed. 

Keskmine üürihind jääb 130-180 euro piiresse olenevalt piirkonnast ja korteri suurusest. Odavamad korterid on Ülejõe ja Rääma piirkonnas (130-150 eurot kuus) ning mida rohkem kesklinna poole, seda kõrgemad on hinnad (160-200 eurot kuu). Kõige suurem puudus Pärnu üüriturul on 3-ja 4-toalistest ja ahjuküttega korteritest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785