26. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TJA avas uue e-teenuste keskkonna

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) avas eelmisel nädalal uue e-teenuste keskkonna, kus ettevõtetel ja eraisikutel on võimalik reaalajas saada täielik ülevaade nende tegevusega või neile kuuluvate seadmetega seotud registriandmetest ja taotluste menetlustest.

E-teenuste keskkonnas saab elektroonselt algatada erinevaid raudtee, tööstusohutuse ja elektroonilise side valdkondade menetlustoiminguid, mida siiani tuli teha paberkandjal tavapostiga või e-postiga. Keskkonna kaudu on näiteks võimalik taotleda lubasid ja tunnistusi, registreerida masinaid ja seadmeid (raudteeveerem ja –rööbasteed, surveseadmed, liftid jms), teatada õnnetustest (elektri-, gaasi-, lifti- jms õnnetused), teha päringuid erinevatesse registritesse (ehitisregister, majandustegevuse register jms). Lisaks pakub e-teenuste keskkond kasutajale võimalust volitada teisi isikuid tegema kõiki teda puudutavaid toiminguid.

TJA peadirektor Raigo Uukkivi sõnul muudab uus e- teenuste keskkond ameti suhtlemise ettevõtete ja eraisikutega oluliselt kiiremaks ja mugavamaks. „Siiani kasutasime oma menetlustoimingutes seitset erinevat infosüsteemi ning 90% kõigist taotlustest laekus meile paberkandjal, mistõttu teenuste osutamise ajakulu ja keerukus ei rahuldanud paljudel juhtudel ei TJA-d ega meie koostööpartnereid,“ lisas Uukkivi.

„E-teenuste keskkonna laiemaks eesmärgiks on avalikke teenuseid kaasajastada, vähendada bürokraatiat ja paberimajandust ning seeläbi tõhustada järelevalvet meie tegevusvaldkondades,“ lisas Uukkivi.

Keskkonna väljatöötamist koordineeris majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785