14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majatootja Harmet laiendas tootmist

Moodulmajade ja ehitussoojakute tootja Harmet OÜ laiendab seoses tellimuste mahu kiire kasvuga oma tegevust ning tegutseb alates augustist lisaks Harjumaale ka Pärnus.

Harmet OÜ juhataja Toomas Kalevi sõnul suurendab Pärnus asuv tootmishoone ettevõtte tootmismahtu ligikaudu 40 protsendi võrra.  Seoses uue hoone käivitamisega värbab ettevõte ka ligi 50 uut töötajat.

„Kuna tellimuste täitmisega oli väga kiire, siis alustasime Pärnu tootmishoones esialgu ilma uue tootmisliinita,“ kommenteeris Kalev ning märkis, et lähitulevikus on ettevõttel plaanis Pärnu tehases käivitada ka uus tootmisliin.

Harmet investeeris uude tootmisse ligikaudu 120 000-130 000 eurot.  „Tegemist on rendipinnaga, mis oli meie jaoks ideaalselt sobiv ning kus avanes võimalus käivitada tootmine vaid kolme nädalaga,“ sõnas Kalev.

Olemasolevate tellimuste põhjal prognoosib Harmet 2011. aasta müügituluks 11 miljonit eurot, mullu oli ettevõtte käive 6,7 miljonit eurot ning 2009. aastal 3,8 miljonit eurot. Lisaks käibe suurendamisele plaanib ettevõte laieneda ka uutele turgudele, kuid peab lähiaastatel prioriteediks siiski kanna kinnitamist olemasolevatel põhiturgudel, milleks on Norra ja Rootsi.

OÜ Harmet moodulmajade tootmine on alguse saanud 1997. aastal. Ettevõtte toodangu hulgast leiab erinevaid moodulehitisi, ehitussoojakuid, moodultualette ning erinevaid metallkonstruktsioone. Harmet on tööandjaks ligi 170 inimesele. Harmetil on kolm tehast asukohaga Sauel, Tutermaal ja Pärnus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785