14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakumäe piirkond meelitab krundiostjaid

Haabersti piirkonnas on selle aasta jooksul tehtud tehinguid hoonestamata kruntidega pea viiskümmend. Hinnatase on piirkonnas tõusmas ja samuti ka klientide reaalne huvi krunti osta, kirjutab äripindade valdkonna juht Einar Vellend Domus Kinnisvara blogis.

Elamu ehituseks sobivate kruntide ruutmeetri põhised hinnad on olnud vahemikus 32-96 eurot/m2. Kesmine hinnatase jääb 60-75 eurot/m2. "Kallimatest tehingutest võiks mainida Sikuti tn ostetud 2900 m2 krunt hinnaga 275 000 eurot ja Kakumäe tee ääres olev 4500 m2 krunt hinnaga 252 000 eurot, Merirahus 1600 m2 krunt hinnaga 160 000 eurot," näitlikustab Vellend.

Eelistatuimad on tema sõnul krundid, mille koguhind jääb 65 000 euro kanti, Kakumäe piirkonnas veidi üle ja Harku järve ümbruses veidi alla. Krunte on pakkuda antud piirkonnas küllaltki palju ja suvel on tõusnud ka huviliste hulk, kes sobivat krunti on otsimas käinud.

Põhilised piirkonnad, kus krunte on pakkuda, asuvad Kakumäe tee ja Jõeküla tee vahelisel alal, Vabaõhumuuseumi ja Lesta tee vahelisel alal, Räime tn piirkonnas ja Vana-Rannamõisa ning Rannamõise tee vahelisel alal. Veidi soodsamalt leiab krundi Harku järve ümbrusest.

"Päris tuntavalt erineb müüjate hinnaootus ja tegelikult teostatud tehingute hinnanumber. Ostja jaoks on oluline ka krundi varustatus kommunikatsioonidega just tasutud liitumistasude osas. Peaaegu kõikide kruntide juurde on nüüdseks rajatud liitumispunktid, kuid kui liitumistasusid pole tasutud võib see ostja jaoks tähendada kuni 20 000 euro suurust lisa väljaminekut," märgib Vellend.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785