12. september 2011

Keila noortekeskus jääb ventilatsioonita

Eelmisel nädalal alustati CO2 kvoodirahadega Keila Avatud Noortekeskuse energiasäästlikumaks muutmist, ent kuna ehitushinnad on kasvanud, jääb osa planeeritud töid tegemata.

Kui algselt oli heitmekvoodi müügist saadud rahadega plaanis soojustada noortekeskuse välisseinad ja katus, vahetada aknad, ehitada välja ventilatsioon ning renoveerida küttesüsteem, siis seoses ehitushindade tõusuga ei ole enam kõiki eelnimetatud töid võimalik teha, vahendab Keila Leht.

Keila noortekeskuse juhataja Tiina Sinijärve sõnul jääb kahjuks ehitamata ventilatsioon ning spordisaalis jäävad vahetamata katuseaknad. „Ventilatsioon on üks suuremaid murekohti. Kuna maja saab uue fassaadi ja katuse, oleks ventilatsioon väga vajalik,“ rääkis Sinijärv, kes siiski loodab, et tulevikus leitakse rahastust ka õhutussüsteemi välja ehitamiseks. Praegu saab noortekeskus aga ventilatsioonikambri, mis võimaldab tulevikus süsteemi kergesti paigaldada.

Teine murekoht on spordisaali katuseaknad, mis on muutmata kujul maja algusest saadik. Katuseakendega kaasneb suur soojuskulu ning kuna aknad on tavalisest klaasist, on need purunemisohtlikud.

Keila Noortekeskuse ehituse hanke võitis Henniger Ehitus OÜ, Riser Ehitus OÜ ja Kestev OÜ ühispakkumine. Keila Noortekeskuse uue arhitektuurse lahenduse on loonud OÜ Sirkel & Mall. Välitööd keskuse juures peaksid lõppema juba novembri keskpaigas ning lõplikult loodab ehitaja hoone üle anda tuleva aasta jaanuari lõpuks.

Keila Noortekeskus muudetakse energiasäästlikumaks tänu Kyoto protokolli alusel toimuva CO2 heitmekvoodi müügile.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688