8. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Illiku laiule planeeritakse turismikompleksi

Orissaare vallavalitsuse moodustatud komisjon valis eile välja Illiku laiu arendaja, kes detailplaneeringu lähteülesande järgi kavandab laiule teiste objektide seas näiteks paadimuuseumi, külalissadamat, turismi- ja teeninduskompleksi ning jahisadamat, vahendab Meie Maa.

“Kuna allkirjad on veel panemata, siis arendaja nime ma veel välja öelda ei saa,” lausus Orissaare vallavalitsuse maareformi ja planeeringute peaspetsialist Margus Pikkor, kelle sõnul kaalus komisjon kahe arendaja vahel, kolmas ei kvalifitseerunud, kuna esitas oma pakkumise pärast ettenähtud tähtaega.

Detailplaneeringu lähteülesande järgi on kavas Illiku laiule külalissadama ning paadimuuseumi hoiu- ja eksponeerimisruumi planeerimine, supluskohtade planeerimine ning kompleksne turismi- ja teeninduskompleksi arendamine, samuti jahisadama arendamine ja sadama korrastamine ning slippide rajamine. Rajatakse ka valgustus ja kergliiklustee ning planeeritakse helikopteri maandumisväljak.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785