7. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusarendustes müük ei suju 

Hinnakäärid uute ja nn teise ringi varade puhul on jätkuvalt suured ning iseäranis uusarendusprojektide puhul on tugevalt tunda inimeste ebakindlust tuleviku suhtes, mistõttu ostuotsused lükatakse edasi.

Tallinnas on pakkumiste arv tõusnud juba 2007. aasta alguse tasemele, kuid tehingute arv oli toona ligi 2 korda kõrgem, märgitakse turuülevaates.

Üüriturg oli seevastu eelmisel kuul väga aktiivne, korterite üürihinnad on mõne kuuga tõusnud paarikümne protsendi võrra. Osta soovitakse eelkõige heas korras kortereid, et mitte remontimisele aega ja raha kulutada.

Tallinna korteriomandite hind (keskmine ruutmeetrihind lõikeprotsent 10%) tõusis augustis võrreldes eelmise kuuga 5%, ulatudes 994,11 €/m². Tehingute arv oli augustis 541, juulis 418.

Tehinguhind on võrreldes hinnatipuga märtsis 2007 41% väiksem, ent võrreldes põhjaga jjuuli 2009 41,8% kõrgem. Kuu kalleim tehing tehti 310 000 euroga.

Tallinna siseselt olid hinnakõikumised järgnevad:Kesklinn -4,2 %

Lasnamäe +2,5 %Mustamäe +6,9 %Põhja-Tallinn -5,7 %Haabersti -1,1 %Kristiine +9,8 %Pirita -4,6 %Nõmme +25,8 %Linnaosade järske kõikumisi mõjutab samuti pidevalt muutuv tehingute struktuur, seetõttu on otstarbekam jälgida terve Tallinna keskmist hinnamuutust (+5%).

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785