7. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu plaanib vaksalihoone ootesaali ehitust toetada

Tartu linnavalitsus saatis volikogule kinnitamiseks eelnõu, millega soovitakse Tartu vaksalihoone ootesaali ja seda teenindavate ruumide ehitust toetada 100 000 euroga, et juba aasta lõpuks oleks rongireisijatel normaalsed ootetingimused.

Tartu linna makstav 100 000 euro suurune toetus oleks ühekordne ning mõeldud muinsuskaitse all olevate kokku 344 m2  suuruste reisijaid teenindavate ruumide väljaehitamiseks ning algupärasel kujul taastamiseks. Seda tingimusel, et tagatakse ruumide avalik kasutus ootesaali ruumidena vähemalt 2031. aasta lõpuni. Toetus antakse üle pärast ruumidele kasutusloa väljastamist.

„Sisuliselt on kõik osapooled jõudnud omavaheliste vajalike kokkulepeteni. Hiljuti allkirjastasid vaksalihoone omanik OÜ Elikante ja raudteeliikluse infrastruktuuriga tegelev AS EVR Infra ootesaali ning muude reisijaid teenindavate ruumide üürilepingu. Kui kõik läheb hästi, siis on juba aasta lõpuks rongiga reisijatel Tartus normaalsed ootetingimused ning pikalt kestnud vaidlused sellel teemal lõpuks lahendatud,“ selgitas abilinnapea Raimond Tamm.

Eelnõuga tühistatakse ühtlasi ka volikogu 11. juunil 2009. aastal vastu võetud otsus, mis lubas Tartu linnavalitsusel maksta vaksalihoone ja sealse tunneli rekonstrueerimiseks toetust miljon eesti krooni. Kuna aga uue laiendatava osa ehitus ei realiseerunud, siis toetust ka välja ei makstud.

Augusti alguses otsustas linnavalitsus toetada eraldi 64 000 euroga raudteejaama hoones oleva tunneli ja sinna viivate kaldteede väljaehitamist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785