25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja: Ärma talust sai meile antireklaam

Ärma talu külalistemaja ehitaja Mait Aus räägib Eesti Ekspressile antud intervjuus, miks 2005. aastal alanud ehitustööd pooleli jäid ning kuidas Evelin Ilves firma Aus Investi põhja lasi.

Nüüd Norras elav Aus rääkis, et pärast luhtunud projekti oleks neil raske olnud Eestis uusi objekte leida. Ehitustööd Härmal katkesid 2006. aastal lõpul, kui kuluaruannete kooskõlastamine tellijaga muutus raskeks ning ebaselgeks jäi arvete eest tasumine.

Ausi sõnul Evelin Ilves ühel hetkel esitatud arveid ei aktsepteerinud, öeldes, et on juba nii palju maksnud kogusummast. "Me maksime oma isiklikust rahast, sest see oli firma asi," ütles Aus, tunnistades, et firmal polnud arvete ja muutuste kohta paberimajandus korras.

Presidenti kantseleist saabus vastus: "Ermamaa on tasunud Aus Investile kui peatöövõtjale kõigi tehtud tööde eest ning kui selgus, et Aus Invest oli jätnud maksmata nii alltöövõtjaile kui ka oma töötajatele, oli Ermamaa sunnitud vahetama peatöövõtjat".

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785