19. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussijaama kanti võib kerkida 5 kõrghoonet

Tallinna linnavalitsus algatas kesklinnas bussijaama läheduses asuva maa-ala detailplaneeringu koostamise. Planeeringu eesmärk on muuta krundipiire ning anda ehitusõigus kokku viie ärihoone ning äriruumidega elamu ehitamiseks.

Planeeritav maa-ala suurusega 2,43 hektarit hõlmab kinnistuid Lastekodu tn 48/Masina tn 1, Masina tn 7 ja 9. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Aswega, kellele kinnistud kuuluvad. Lisaks jääb planeeritavale maa-alale osa transpordimaa katastriüksusest Juhkentali tänava lõik Odra tn ja Masina tn vahel, Lastekodu tänava lõik Odra tn ja Masina tn vahel ning Masina tänav.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on moodustada planeeritaval maa-alal krundipiiride muutmise teel kinnistutest seitse krunti - viis ärimaa krunti ja kaks äri- ja elamumaa krunti, ja määrata moodustatavate kruntide kasutamise tingimused ning ehitusõigus ühe kuni 14 maapealse ja kolme maa-aluse korrusega äriruumidega elamu, ühe kuni 12 maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone, ühe kuni 12 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äriruumidega elamu, ühe kuni 10 maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone ja ühe kuni 8 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks.

Nõukogude ajal oli planeeritaval alal kinnise territooriumiga tootmiskompleks. Planeeritaval alal paiknevatest tootmishoonetest enamik on amortiseerunud, vaid üksikud on tänaseni kasutusel äridena ja büroodena.

Masina tn 7 krunt on hoonestamata. Lastekodu tn 48/Masina tn 1 kinnistul Lastekodu tänava ääres paiknev hoone on 4 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äri- ja büroohoone, ülejäänud hooned on amortiseerunud tootmishooned. Masina tn 9 krundil asub 3 maapealse ja maa-aluse korrusega büroohoone, endise viinavabriku direktori villa, mida on aastate jooksul korduvalt ümber ehitatud ja mis on kaotanud enamiku originaaldetaile. Olemasolevale 4 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoonele võib korralduse kohaselt ehitada peale kaks korrust ning olemasolev 3 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone kuulub säilitamisele.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785