16. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskus: käibekasvu mootoriks on jätkuvalt eksport

AS Puukeskuse käive käesoleva aasta esimese 7 kuu jooksul oli 5,9 miljonit eurot, kasvades võrreldes möödunud aastaga, mil käive oli 4,9 miljonit eurot, 19 protsenti.

Kogu Puukeskuse kontserni käive oli esimese 7 kuuga kokku 215 miljonit eurot. Venemaa käibekasv oli samaväärne Eestiga  19%, Soomes müügikäive ei kasvanud.

AS Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on ettevõtte suurim käibekasvu mootor jätkuvalt eksportiv tööstus. Mõningal määral on heale tulemusele kaasa aidanud ka puitmaterjali müük Eestis ehitavatele objektidele. „Samas on ehitus ikkagi madalseisus. Kui mõni aasta tagasi oli Swisshotelli terrassirestoranist näha kümneid kraanasid, siis mõned kuud tagasi ei paistnud sealt ühtegi,“ lisas Matsalu.

Puukeskuse kontsernis töötab kokku 800 töötajat. Soomes on 23 müügikohta, Venemaal kolm ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.  Sel aastal prognoositakse  kõigis müügimaades 15% kasvu. See tuleneb ehitusturu aktiviseerumisest ja ekspordivõimaluste avardumisest. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785