15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RPM Grupp alustas eksporti Hiina

Puitmajatootja RPM Grupp AS loodab kanda kinnitada Hiinas, müües sinna Eestis masintoodetud palkmaju. Näidismajad saadeti sihtturule juunis ning praegu käivad läbirääkimised ligi 100 suvemaja ning mitme suure villa müügiks.

Esimesed näidismajad saatis RPM Grupp Hiina juunikuu alguses, millest kaks on ettevõtte müügiosakonna juhataja Indrek Kuldkepi sõnul tänaseks jõudnud kohalike lõppklientideni.  „Uusi tellimusi on meile lubatud eelkõige käesoleva aasta viimaseks kvartaliks. Hetkel on läbirääkimistes 99 suvemaja projekti ning mõned suured eramuprojektid,“ märkis Kuldkepp ning lisas, et kohalikul edasimüüjal on esialgu kavas turustada pigem väiksemaid ja standardseid suve- ja elumaju.

Kuldkepi sõnul sisenes ettevõte uuele eksportturule pika ettevalmistusperioodi järel, milles esimeseks oluliseks sammuks oli ettevõtte müügijuhi visiit Lõuna-Hiinasse möödunud aasta märtsis.

Oluliseks toeks suurel ja atraktiivsel Hiina turul peab RPM Grupi müügiosakonna juht Indrek Kuldkepp head edasimüüjat, kes võttis ekspordi esimeses etapis lõviosa turunduskuludest enda kanda. „Meie investeeringud on veel ees, kuid nende täpset suurust on veel vara prognoosida,“ lisab Kuldkepp.

Kuldkepi sõnul omab edasimüüja Shangai Fineuro Wood Products Co. Ldt aastatepikkust puiduimpordi kogemust Skandinaaviamaadest ning on oma impordiäri üles ehitanud pigem väikeste sammudena, millest tulenevalt on kavas ka puitmajaäri arendada pigem ettevaatlikult. 

Turu suurt potentsiaali arvestades on RPM Grupi ootused Kuldkepi sõnul aga üsna kõrged. Esialgsed prognoosid seoses sisenemisega uuele turule jätab RPM pigem aasta lõppu, mil omab rohkem kogemust uue turu iseärasuste kohta. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785