2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuukri tänaval uputuste eest ei kindlustata

Kindlustusfirmade arvates on suurvesi sealses piirkonnas tavapärane nähtus.

„Need on sellised piirkonnad, kus on teada, et sisuliselt iga kord, kui vihma sajab, on üleujutused," ütles kindlustusseltside liidu juhatuse liige Andres Piirsalu Postimehele. „See on vastuolus kindlustuse aluspõhimõttega: juhtum, mille vastu kindlustatakse, peab olema ootamatu ja ettenägematu."

Nädalavahetusel jäi Tuukri tänav Tallinnas tugevate vihmasadude tõttu taas vee alla, kuid Piirsalu soovitab kindlustuse asemel kontakteeruda omavalitsustega, kes peaksid tagama stabiilse vee äravoolu.

Samas puudutab kindlustajate vastumeelsus vaid uusi lepinguid. „Juba sõlmitud lepingute puhul ei oma mingit tähtsust, kas kahjustada saanud hoone, korter või muu vara asub Tuukri tänava piirkonnas või kuskil mujal,“ ütles Piirsalu.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785