25. juuli 2011

Maaomanik sõdib merekaabli vastu

Lubjakarjääri omanik Meelis Urban vaidlustas kohtus EstLink 2 merekaabli seadmise tema maale, kuna planeeritud elektrikaabli alt ei ole võimalik kaevandada ning see ei lase tal karjääri arendust jätkata.

Urban plaanis pärast kaevandamise lõppemist karjäärist kujundada kaks omavahel ühenduses olevat järve, kuid kaabel luhtaks selle plaani. “Juhul kui ehitus sellisel kujul ellu viiakse, saan ma kena järve asemel kaks mudast lompi,” ei ole ta otsusega rahul.

Urbani sõnul ei otsinud EstLinki ehitav OÜ Elering temaga kompromisse, vaid kasutas jõumeetodeid, ehk siis pandi peale sundvaldus, mis tähendab, et maaomanikul ei ole enam sõnaõigust asjades kaasa rääkida, kirjutab Põhjarannik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688