21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva logistikapargis läheb kopp maasse

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus kuulutas välja riigihanke Narva logistika- ja tööstuspargi taristu väljaehitamiseks, millest esimene osa peab valmima 90 päeva pärast hankelepingu sõlmimist ning kogu park peab valmis olema aasta pärast. 

Narva Logistika ja Tööstuspargi taristu väljaehitamist kaasfiantseerib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Kokku eraldas EAS projekti elluviimiseks 2,1 miljonit eurot, millest rajatakse  teedevõrk, vee- ja kanalisatsioonisüsteemid, sadevetekanalisatsioon, soojussüsteem ning sidevõrgud. Lisaks sellele alustatab SAIVTA paralleelselt ka elektri- ning gaasiühenduste ehitamist, mis peavad saama valmis samuti aasta pärast.

"Kogu summa, mis SAIVTA-le toetuseks eraldati, ei ole mõeldud kommunikatsioonide ehitamiseks. Selle hulgas on nii projekteerimisega, ala korrastamisega, erinevate turundustegevuste korraldamisega seotud kulud" ütles sihtasutuse juhatuse liige Teet Kuusmik. Kogu projekt Narva logistika ja tööstuspargi käivitamiseks maksab 2,5 miljonit eurot.

Sellel nädalal välja kuulutatud riigihanke tulemused avatakse 12. augustil. Lepinguni loodetakse jõuda kas augusti lõpus või septembri alguses ning pärast seda peaks kohe algama ka ehitustööd, sest esimene etapp logistika- ja tööstuspargist peaks olema valmis 90 päevaga.

SAIVTA äriplaani kohaselt on organisatsiooni peamine eesmärk meelitada piirkonda uusi investeeringuid, mille tulemusena tekib aastaks 2019 Ida- Viru maakonda 4400 uut töökohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785