11. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmmel ihalevad petturid vanurite kinnisvara

Nõmme sotsiaalhoolekande osakonna teatel on Nõmmel viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus üksinda elavatelt eakatelt üritatakse nende kinnisvara välja petta.

Petturite tegevusskeem on selline, et helistatakse või tullakse ukse taha pakkumisega osutada vanurile koduhooldusteenust, teha remonditöid või lihtsalt aidata vanainimest. "Lahkete" abiliste tegelik eesmärk võib aga olla omastada üksi elavatele eakatele kuuluv hinnaline kinnisvara või krunt Nõmmel.

 "Õnneks veel konkreetseid eakate petmisi ei ole toimunud, kuid kuna minuni on jõudnud kuuldused, et suvisel perioodil, kui enamus ametkondadest puhkab, on kindlasti lihtsam kergeusklike inimeste teadmatust ära kasutada, siis peame ennetama pettuste tekkimist," ütles linnaosavanem Erki Korp. 

Ka Nõmme sotsiaalhoolekande osakonna juhataja asetäitja Eha Kivi hoiatab Nõmme eakaid ja nende lähedasi tungivalt selliste pakkujate eest ning kinnitab, et vähekindlustatutele pakub koduteenust ainult Nõmme sotsiaalkeskus ning koduteenust osutavad erafirmad leiavad vanuritele juba lähedased ise. Ukse taha ilmunud võõraid, otse eakate poole pöörduvaid inimesi ei tohiks kindlasti sisse lasta, veel vähem nendega lepinguid sõlmima hakata.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785