6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Araabia investorid sihivad Muugal asuvat Nord Shore äriparki

Uus Maa Property Advisors andmetel kirjutasid juuni eelviimasel nädalal Muugal asuva Nord Shore nimelise logistika- ja äripargi omanikud alla Saudi Araabia päritolu investeerimisgrupiga kavatsuste protokolli projektile seoses müügitehinguga. Läbirääkimisi investeeringu suuruse osas alles peetakse.

Nord Shore projekti omanik on iiri investoritele kuuluv Keltic Global Estonia OÜ, mis on Eestis tegutsenud 5 aastat. Selle aja jooksul on firma omanikud investeerinud projekti soetamiseks ja tänasel kujul olemasoleva planeeringu kehtestamiseks enam kui 35 miljonit eurot.

Keltic Global Estonia OÜ sõnul Saudi Araabia investorid hetkel veel analüüsivad projekti ning deposiiti pole tasutud. Seega ei kavatse pooled kuni juuli keskpaigani sõlmida ka eksklusiivlepingut ning läbirääkimisi jätkatakse ka teiste huvitatud investoritega.

Projekti on alates 2006.aastast nõustanud Uus Maa Property Advisors OÜ juhatuse esimees Ardi Roosimaa, kelle sõnul on planeeritava investeeringu puhul tegemist ühe suurima tehinguga Baltikumis, mis tehtud Saudi Araabia investorite poolt. Samuti arvab Roosimaa, et Nord Shore äripark asetab sellega Tallinna kindlalt suuremõõtmeliste tööstus- ja logistikaparkide kaardile.

Nord Shore äripargi omanikud usuvad, et sedavõrd ulatusliku investeeringu teostamise soov tuleneb Eesti poolt rahvusvaheliselt demonstreeritud finantsdistsipliini järgimisest ja Euro-tsooniga liitumisest käesoleval aastal.

"Sellise suuremahulise investeeringu kaasamine toetab Eesti majanduse taastumist laiemas mõttes ja annab arendusperioodil ainuüksi ehitussektoris tööd kuni 2000-le töölisele", märgib Roosimaa.

Nord Shore äripark asetseb Tallinna lähistel Muuga sadama vahetus läheduses ja vastavalt planeeringule võimaldab kuni 2,3 miljoni ruutmeetri ulatuses logistika ja tootmispindade rajamist. Kogu investeeringu maksumus projekti rajamiseks võib ulatuda üle ühe miljardi euro.

Äripäev kirjutas Keltic Global Estonia maaostust 2007. aastal. Reinsalu firmale KC Grupp kuulunud maa Muuga sadama naabruses läks 313 miljoni krooni eest iirlasele John Riordanile, kes ostis maa juuni alguses talle kuuluva Keltic Global Estonia OÜ kaudu. Juba toona pidas Riordan plaani ehitada sinna Baltimaade suurim äripark, 220-kohaline spaahotell ja kaubanduskeskus. Projeki maksumuseks prognoosis ta 3,1 miljardit krooni ning lootis toetust saada ka Eesti valitsuselt.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785