30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK rahastab keskkonnaprojekte 26,8 miljoni euroga

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu eraldas 418 keskkonnaprojektile 26,8 miljonit eurot, ligi pool sellest ehk 14,4 miljonit eurot läheb veemajandusele.

Tehtud rahastusotsustest on mahukamad ka atmosfääriõhukaitse ja keskkonnateadlikkuse programmid, millele eraldati vastavalt 3,9 miljonit eurot ja 1,9 miljonit eurot. Järgnesid kalandus 1, 17 miljoni euroga ja looduskaitse 1,6 miljoni euroga.

Enim projektide esitati keskkonnateadlikkuse valdkonnas, mille alt sai rahastuse 100 projekti, taotlusi oli kokku 140. Kõige vähem, ehk kuus taotlust laekus jäätmekäitlus valdkonda, neist nõuetele vastasid kaks.

Atmosfääriõhukaitse rahaeraldised läksid katlamajade rekonstrueerimiseks ja keskkonnasõbralikele kütustele üle viimiseks. Veemajandusprojektid olid suunatud vee- ja kanalisatsioonivõrkude ehitamisele ja rekonstrueerimisele, reoveepuhastite ehitamisele ja veekogude puhastamisele.

KIKi nõukogu otsustas rahastada 30 kooli- ja lasteaia lastele suunatud projekti ja keskkonnateadlikkuse ürituste korraldamiseks kogusummas 409 305 eurot. Erinevate omavalitsuste parkides tehtavaid töid rahastatakse 922 902 euro eest. Näiteks rahastab KIK veidi enam kui 200 000 euro eest pargi sademevete süsteemi korrastamist.

Kokku rahastatakse KIKi Juhatuse liikme Kalev Auni sõnul on tänavu toetuste väljamaksmise tempo kiirenenud, samas esineb toetuse saajate poolset mahajäämust projektide rakendamise ajakavast. KIK on seetõttu  tõhustanud  järelevalvet  ajakavade täitmise üle, märkis Aun. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785