28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas korteriostu otsust peaks edasi lükkama?

Adaur Grupi kinnisvaraanalüütiku Tõnu Toomparki sõnul on müügisolevate pealinna korterite valik päris hea ning ta ei usu, et Tallinna elamispindu hinnalangus ähvardab.

"Sobiliku pakkumise leidmisel ei ole põhjust, miks ostuotsust peaks edasi lükkama. Võib-olla kukutab Lõuna-Euroopa võlakriis maailmamajanduse ning kinnisvarahinnad kukuvad veel kordades. Võib-olla tuleb šokk, mis avanema hakanud laenukraanid aastateks kinni keerab ning hinnad allapoole viib. Sisemajanduslikest teguritest tulenevalt võiks siiski arvata, et hinnalanguse ohtu Tallinna elamispindadel ei ole," rääkis Toompark.

Ka Domus Kinnisvara juhatuse liige Raul Reino ei arva, et järelturu korterite osas oleks põhjust ostuotsusega viivitada. "Pakkumine on piisav ja hindade alanemist ette näha pole. Maaklerite sõnul on nõudlus heas seisukorras ja hea asukohaga korterite vastu jätkuvalt olemas. Mitmed elamispinnad on ostetud hinda kauplemata," märkis ta.

Reino sõnul on ka päris arvestatav hulk neid kliente, kes otsivad endale uut elamispinda, kuid vaatamata pakkumise arvu suurenemisele pole neile midagi pakkuda. "Uute korterite valikuvõimalus edaspidi suureneb. Aga siin peab igaüks oma vajadustest ja võimalustest lähtuvalt otsustama, kui kaua on aega turul ringi vaadata," rääkis ta.

Arco Vara maakler Aivar Kaljulaid soovitab neil, kes soovivad kinnisvarasse investeerida, pigem mitte oodata. "Üldiselt on kinnisvarahinnad positiivse trendiga, kuigi stabiilsed – hüppelist tõusu pole oodata. Ootamine on kindlasti õigustatud kinnisvara valiku osas, kuid hinna osas mitte," nentis Kaljulaid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785