17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaarel tuleb maksta vigade eest ehitushangetel

Kuressaarel tuleb muusikakooli ehitustöödel tehtud vigade tõttu SA-le Innove tagasi maksta 88 985 eurot ning eksimused supelranna hoone ehitusel lähevad linnale maksma üle 33 000 euro.

SA Innove tagasinõudes leiti, et muusikakooli hankemenetlus oli läbi viidud korrektselt, kuid tuvastati, et hankelepingu sõlmimisel on tehtud muudatusi hinnatabeli struktuuris ja ühiku hindades, võrreldes hankel tehtud hinnapakkumisega, vahendab Saarte Hääl. Muusikakooli ehitanud EBC Ehituse pakkumuse ja temaga sõlmitud hankelepingu tööde mahud ja hinnad ei klappinud ja summasid oli liigutatud ühe eelarverea pealt teise peale, ent muudatusi rahastajaga ei kooskõlastatud.

Supelranna rannahoone ehituse ja atraktsioonide riigihankel eiras linnavalitsus mitmeid riigihanke seaduses sätestatud üldpõhimõtteid. Rahandusministeeriumi audiitorid leidsid, et linnavalitsus ei taganud läbipaistvat menetlust, muutes omapoolselt pärast pakkumuste esitamist tellitavate tööde loetelu ning eiras ka võrdse kohtlemise põhimõtet, kui ei taganud läbirääkimiste võimalust kõikidele pakkumuse teinud ettevõtetele, pidades läbirääkimisi vaid osaga neist.

Kuressaare linnavalitsus moodustas teisipäevasel istungil ametkondliku juurdluse komisjon. Linnapea Mati Mäetalu sõnul plaanitakse SA Innove vaidlusega pöörduda halduskohtusse, ent Eesti-Läti projektiga, mille rahast jääb rohkem kui 33 000 eurot Kuressaare supelhoone ja rannaala ehituse katteks saamata, kohtusse enam minna ei saa.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785