15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: Eesti parimad palkmajaehitajad

Möödunud laupäeval selgus Eesti Puitmajaliidu poolt esimest aastat korraldataval palkmajaehitajate kutsevõistlusel Räpinas tänavune parim käsitöö palkmajaehitaja, kelleks osutus Vladimir Kalames Majand OÜst.

Teise koha saavutas Ahto Naruski ning kolmanda Jüri Võsakovski – mõlemad Saulerman OÜst. Kokku osales toimud kutsevõistlusel 11 palkmajaehitajat.

Kutsevõistluse raames pidi iga võistleja ettevalmistatud alusele paika panema ühe 1,5 m pikkuse palgi - sh tegema ühe nurgatapi ja 1,2 m vara ning lõikama sirgeks palgi otsad alumiste palkide järgi. Võistlejad said valida kolme erineva nurgatüübi vahel - valikusse kuulusid norra nurk, eesti tuulelukuga puhasnurk ja eesti tuulelukuga järsknurk.

Esikoha saavutanud Vladimir Kalames valis norra nurga ja täitis võistlusülesande 37 minuti ja 31 sekundiga. Teise koha saavutanud Ahto Naruski aeg oli 52 minutit 15 sekundit ning kolmanda koha saavutanud Jüri Võsakovski aeg 56 minutit 5 sekundit - mõlemad võistlejad valmistasid eesti tuulelukuga järsknurka.

Palkmajaehitajate võistlusel hinnati palgi paikapanemise kiirust ja täpsust – iga ebatäpsuse ühe millimeetri eest arvestati võistlejale neli trahvisekundit. Võistluse võitis eeltoodud ülesande lühima ajaga teostanud võistleja.

Eesti Puitmajaliit plaanib palkmajaehitajate kutsevõistlust korraldada ka edaspidi.

 

Eesti tuulelukuga järsknurk valmimas. Fotol kolmanda koha saavutanud Jüri Võsakovski
Foto: Elari Kivisoo
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785