9. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brem: üürihindades suured käärid

Pealinna üüriturul tervikuna märkimisväärsest hinnatõusust rääkida ei saa, ehkki Lasnamäe üürikorterite hinnad on tempokalt tõusnud, rääkis BREM Kinnisvarabüroo maakler Karinee Luik.

"Üüriturgu iseloomustavad suured käärid. Leidub üürileandjaid, kes hinna lakke lükkavad ja neid, kes annavad korterid üürile möödunud aastale iseloomulike või isegi madalamate summade eest,“ sõnas Luik.

Tema hinnangul on näiteks Mustamäe ja Õismäe kahetoalise renoveeritud ning möbleeritud korteri üürihind praegu 225 eurot pluss kommunaalmaksud. Aasta tagasi oli taoliste korterite üürihind ligi 25 eurot odavam.

Mustamäe ja Õismäe kolme- ja neljatoaliste renoveeritud ning möbleeritud korterite üürihinnad kuus jäävad praegu 300-350 euro piirimaile. Hindadele lisanduvad kommunaalkulud. „Kesklinna üürihinnad on tõusnud, kuid seda on hetkeseisuga mõjutanud suvi,“ rääkis Luik.

Kesklinna ühetoaliste, hea viimistlusega ja möbleeritud korterite eest küsitakse üüriraha praegu 300 eurot pluss kommunaalmaksud. Möödunud aastal võis sarnaseid kortereid üürida kuni 50 euro võrra odavamalt. Kesklinna kahetoalised, heas korras ja möbleeritud korterid võetakse üürile 300-450 euroga, lisanduvad jällegi kommunaalkulud. Samas pakutakse ka fikseeritud summaga lepinguid 500-600 euro piirimail.

„Kesklinna kolmetoaliste ja suuremate korterite hinnad on jäänud enam-vähem samaks. Kallimad on nad olnud kogu aeg, sest üürikliendid on selles segmendis spetsiifilisemate soovidega ning turg ei kõigu nii oluliselt,“ selgitas Luik. Kolme- ja neljatoaliste korterite hinnad kesklinnas jäävad üldjuhul vahemikku 400-800 eurot ja kõik oleneb pinna suurusest.

Erinevalt muudest piirkondadest on Lasnamäe üürikorterite hinnad üsna tempokalt tõusnud. Ühetoalise, 25-30 ruutmeetrise möbleeritud korteri hind on möödunud aastaselt 80-100 euro tasemelt tõusnud 100-150 euro vahemikku. Levinuim üürisumma on 120 eurot pluss kommunaalmaksed.

Lasnamäe kahetoaliste hinnad on liikunud 100-200 euro tasemelt 150-250 euro tasemele, keskmine üürihind 200 eurot. Suurematest korteritest on Lasnamäel enamasti pakkuda vaid 60-70 ruutmeetriseid 3- toalisi, mille hinnad jäävad keskeltläbi 250 euro piirile + kommunaalkulud.

„Mingit hinnatõusu üüriturul võib seega täheldada, kuid ei midagi erilist. Et üürituru trendidest paremat ülevaadet saada, peaks ära ootama sügise, kui tudengid on korterid jälle üürile võtnud, sest viimased mõjutavad turgu suurel määral just suvel ja sügise alguses,“ arvas Luik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785