30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Grupi ekspordikäive mullu kasvas kaks korda

Mainor grupi 2010. aasta konsolideeritud käive oli 224 miljonit krooni, puhaskasum 18 miljonit krooni. Ettevõtte ekspordikäive kahekordistus ulatudes 47 miljoni kroonini.

Mainor Grupi ekspordikäive võrreldes eelmise aastaga kasvas ja ulatus 2010. aastal 47 miljoni kroonini (2009. a. 24 miljoniy krooni). Mainor Grupi tööstusdivisjoni summaarne käive 2010. aastal oli 63,8 miljonit krooni. Sealjuures OÜ Askala äritegevuse mahud kasvasid tänu uutele turgudele sisenemisele ja tootearendusele koguni 50% ning saavutati 38,5 miljoni krooni suurune käive.

AS Rekman suurendas müügi- ja tootmismahtusid ning käivitas müügi Soome turule.

Grupi kogukäibe 15%-st langusest hoolimata jättis Mainor eelmisel aastal majanduslangus seljataha ning alanud aastal oodatakse nii käibe kasvu kui kasumi tõusu. ”Kaalukaim osa Mainori äritegevusest on AS-il Ülemiste City, mille müügitulu 2010. aastal oli 68 miljonit krooni ja kasum 37 miljonit krooni,” ütles AS Mainor juhatuse esimees Rainer Aunpu.

”Olulisemaks sündmuseks möödunud aastal oli Targa Äri Linna arendamiseks uue ühisfirma asutamine koos Soome börsifirma Technopolis Plc-ga, kes sai uues ettevõttes 51%-se osaluse,” selgitas Aunpu.

„Alanud aastal on kavas koostöös Technopolisega alustada uue kontorihoone ehitust Lõõtsa tänavale ning lisaks plaanime erilist rõhku pöörata tugiteenuste arendamisele, et ärikeskkonda veelgi terviklikumaks ja mugavamaks muuta,” lisas juhatuse esimees.

Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainori nimevahetus rõhutab seatud strateegilist suunda – koolitada inimesi ettevõtjateks. Kool on oma 3000 üliõpilasega suurim erakool ja EMOR-i poolt läbi viidud uuringu põhjal mainekaim era- ja rakenduskõrgkool Eestis. Kooli haldava AS Erahariduskeskus 2010. a. käive oli 68 miljonit. krooni.

Aunpu sõnul olid 2010. aastal kontsernile olulised sündmused veel 73%lise osaluse omandamine AS-is Vaivara Wind ning Doranova Baltic OÜ esimese suurema lepingu sõlmimine Pärnu Rääma prügila elektri ja soojuse koostootmisjaama rajamiseks.

”Kontserni peaeesmärgiks 2011. aastal on äri arendamise tempo tõstmine ja ärimahtude kasvatamine kriisijärgses majanduskeskkonnas, Ülemiste City Targa Äri Linna arendamise jõuline jätkamine, tööstusdivisjoni ekspordi kasvatamine ja inimeste ettevõtjaks koolitamise strateegia elluviimine,” ütles Aunpu.

Mainor on Eesti kapitalile kuuluv arendusfirma. Kontserni põhitegevusalad on Ülemiste City Targa Äri Linna arendamine, haridus (Ettevõtluskõrgkool Mainor), energeetika, sh tuuleenergeetika (AS Dvigatel-Energeetika, OÜ Mainarendus, AS Vaivara Wind), puidu- ja metallitööstus (OÜ Askala, AS Rekman, OÜ Dvigatel Regital) ning keskkonnatehnoloogia projektide teostamine (OÜ Doranova Baltic). Kontsernis töötab 260 inimest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785