Autor: Romet Kreek • 26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viisnurk ostis 4 miljoniga Püssi kiudplaadivabriku

Mööbli ja puitkiudplaatide tootja Viisnurk omandas enampakkumisel nelja miljoni euro eest Püssis asuva kiudplaadivabriku, teatas ettevõte börsile.

Püssi vabrik valmis 2009. aastal ning seiskus mais 2010. aastal. Vabriku ehitas OÜ MKT Holding ning vabriku sisseseade ja ehituse kogumaksumus oli rohkem kui 14,7 miljonit eurot (230 miljonit Eesti krooni). OÜ MKT Holding pankrot kuulutati välja 25. oktoobril 2010. aastal.

Vabrik oli esmakordselt enampakkumisel 27. detsembril 2010.a. hinnaga 200 miljonit krooni (12,8 miljonit eurot).

Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul on Püssi kiudplaadivabriku ost ettevõtte jaoks strateegilise tähtsusega investeering. „Meil on Pärnus analoogne vabrik, mis töötab täisvõimsusel 24/7, aga me ei suuda rahuldada kogu potentsiaalset nõudlust. Kuna meie toodetele on olemas nõudlus, siis plaanime saavutada Püssi tehase täisvõimsuse käesoleva aasta hilissügiseks," ütles Kivistik.

Kivistik märkis, et Viisnurga on Püssi kiudplaadivabrikus võimalik toota aastas kuni 70 000 m3 kiudplaati ning tehase käive võiks sellest tulenevalt olla umbes 7-8 miljonit eurot. "AS-i Viisnurk jaoks tähendab see hüppelist käibekasvu ning aitab laiendada müügigeograafiat,“ lisas Kivistik.

Uue tootmisvõimsuse toel loodetakse kasvatada müüki Aasia ning Lääne-Euroopa klientidele, kellele Skandinaavia klientide kõrvalt Pärnu tehase toodangut lihtsalt ei jätku. "Kahe tootmisüksuse olemasolu võimaldab meil tooteportfell jaotada tehaste vahel nii, et saavutame suurima efektiivsuse ning suudame tõsta ka Pärnu tehase tootmismahu 55 000 kuupmeetrilt 65-70 000 kuupmeetrini.”

Tehas oli enampakkumisel juba eelmise aasta lõpus, kuid siis 13 miljoni eurose alghinnaga tehas ostjat ei leidnud,

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785