25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väo liiklussõlme uus planeering teeb kohalikud ärevaks

Väo liiklussõlme detailplaneeringust valmis eelmise aasta lõpus uus parandatud variant, ent kohalikke elanikke see ei rõõmusta, kirjutab ERR uudisteportaal.

Tallinn tahaks tee-ehitusega alustada, kuid Laagna tee piirkonnas asuva Jõemäe elanikud on mures, et uus liiklussõlm lõikab nad muust maailmast ära ja koju hakkab saama kaugelt ringi sõites. Elanikud kardavad ka seda, et uue liiklussõlme kavandamisel pole arvestatud õhu- ja mürasaaste suurenemisega ning piirkonna võimaliku getostumisega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eelmine lahendus nõudis kolm korda suuremat maa-ala ja ulatus Pirita jõeni maastikukaitsealale, aga see ei olnud keskkonna seisukohalt vastuvõetav. Eelmise aasta lõpus valmis projekteerijal uus lahendus.

Plaanide kohaselt peaks ehitus, mis hõlmab 38 hektarit, järgmise-ülejärgmise aasta jooksul toimuma. Algselt plaaniti Väo liiklussõlme ehitushange välja kuulutada eelmise aasta jooksul.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785