18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ehitustel hakatakse välistöötajaid kontrollima

Soome võimud leiavad, et Soome välistööjõu kasutamise kontrollimist tuleb tõhustada. Karmistamist vajaksid ka karistused nõuete rikkumiste eest.

Eesti ehitusmeeste seas populaarsed põhjanaabrite ehitusobjektide

Authorities charged with overseeing the use of foreign labour in Finland are being overwhelmed by their workload. Not only are there too few inspectors, penalties for violations of the laws on foreign labour are too light to be a deterrent.

 For example, in the whole of south-east Finland, one single public official is responsible for see that the use of foreign workers is in compliance with the law.

 More inspectors would be needed especially to deal with illegal practices in the construction sector.

Pirjo Laukkainen, Soome Lõuna-Regiooni

 Pirjo Laukkanen of the South Finland Regional State Administrative Agency points out that Finnish contractors in the building trade lose out in price competition for jobs when up against companies that use cheap foreign labour.

Laukkaneni sõnul kohtab harva ehitusplatse, kus rabavad vaid soome ehitajad. Ta sooviks näha enam inspektoreid, kes hindaksid välistööjõu kasutamise vastavust nõuetele ning trahviksid reeglite rikkujaid.

Samuti paneb Laukkanen ette, et praegused karistused nõuete rikkujaile vajaksid karmistamist. Tänased trahvid on triviaalselt väikesed. Loodetavasti uus valitsus võtab siin kiired meetmed kasutusele, eriti ehituses juurdunud varimajanduse vastu.

"Meil on väga rahulikud seadused. Karistuste eest, isegi korduvate puhul, on trahvid sisuliselt vaid löök näppude pihta," leidis Laukkanen.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785