Autor: Alyona Stadnik • 17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank pani Skype´i loojate pankrotistunud projekti korterid müüki

Swedbanki kinnisvarahaldusfirma Ektornet pani müüki Tallinnas Juurdeveo tänaval asuva Targa Kodu maja korterid, mis kaks aastat tagasi pankrotis arendajalt osteti, kirjutab  Äripäev.

Ober-Hausi analüütiku Rain Räti sõnul korrastab 85 korteri müüki tulek turgu. Ektornet Management Estonia juhatuse esimehe Meelis Šokmani sõnul on kinnisvaraturg elavnenud, aga turg on alles nõrk ja õhuke – nelja kuuga on kortereid ostetud vähem kui mullu sama ajaga.

Kinnisvaraspetsialistid Targa Kodu korterite müügimenu ennustama ei tõtta. „Kinnisvara puhul on siiski olulisem asukoht kui see, kas ja kui  targalt on erinevad funktsionaalsused ära kasutatud. Muidugi lisavad nad olulist lisaväärtust kinnisvarale, sest säästlikkus ja uudsus on kindlasti märksõnad uue põlvkonna arendusprojektide puhul,“ ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade tegevjuht Elari Tamm.

Samas vaatab ostja endiselt hinda. „Kesklinna äärealal, nagu Juurdeveo 19, on uute korterite edukaks müügiks vajalik hinnatase üldjuhul 1400–1900 €/m²,“ arvas Rätt.

Swedbanki tütarettevõte ostis Targa Kodu maja 2009. aasta kevadel. Maja oli Skype'i-loojate ebaõnnestunud kinnisvaraprojekt.

TAUST

- Targa Kodu projekti käivitajaks oli Indrek Pitki kinnisvaraarendusettevõte OÜ Landscape Invest. Prior Holdingu osanikud olid aprillist 2006 veebruarini 2008 võrdselt Landscape Invest ja Skype'i-meeste OÜ Ambient Sound Investments (ASI). Edasi jagunes osalus 67% ASI-le ja 33% Landscape Investile. 26.01.2009 kuulutati välja Prior Holdingu pankrot.

- Juurdeveo 19 asuv 4377 m2 suurune kinnistu omandati mais 2006, korterelamu ehitusluba saadi sama aasta oktoobris. Kinnistust 95% on elamumaa, ülejäänu ärimaa.- Ehituse peatöövõtja oli Eventus Ehitus, kortereid müüs ERI Kinnisvara. Neljakorruselise 85 korteri ja majaaluse garaažiga hoone projekteerisid Harry Klaar ja Kätlin Saks, sisekujunduse töötasid välja Jan Graps ja Ken Ruut.- Targas Kodus moodustavad ühtse terviku nii korterite kütte-, jahutus-, valgustus- ja turvasüsteemid kui ka hoone üldised tehnosüsteemid. Omanik saab oma koduga suhelda korterisse paigaldatava puutetundliku ekraani abil või ka kodust eemal olles interneti teel.- Tehnoloogilise lahenduse töötasid välja ASid Eltron ja Yoga Intelligence (pankrotistus 2008. aastal).

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785