16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virumaa soojatorud saavad kvoodimüügist suurima tüki

Saastekvoodi müük Austriale toob 19 Eesti taastuvenergeetika projektile 10 mln eurot. Suurima tüki saavad Ida-Virumaa ehitused.

Projektide tulemusena renoveeritakse üle Eesti soojatrasse, katlamaju ning ehitatakse kolm kombijaama.

"Projektide täpne toetussumma ei kuulu vastavalt Austriaga sõlmitud lepingule avalikustamisele, kuid üldjoontes võib öelda, et me räägime enam kui 10 miljoni euro suurusest investeeringust,“ sõnas struktuuritoetuste üksuse juhtivkoordinaator Siim Umbleja. "Kõige enam toetust leidnud projekte on esitatud Virumaalt, mis annab selle piirkonna  soojamajanduse arengule positiivse tõuke."

Projektide tulemusena rekonstrueeritakse üle Eesti ca 45km soojatorustikku. Lisaks viiakse kolm katlamaja üle  taastuvale kütusele ning rajatakse ka 3 taastuvat kütust kasutavat elektri ja soojuse koostootmisjaama. Seeläbi hoitakse kokku ca 60 000 tCO2 aastas.

Investeeringuteks vajalikud vahendid tulevad Eesti ja Austria vahel sõlmitud saastekvoodi müügitehingu tulust.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785